DŽIUGAS® SŪRIO DEGUSTACIJOS


  1. Sūrio DŽIUGAS® brandos vertinamos ,,iš kairės į dešinę“ – nuo švelniausio skonio iki stipriausio.
  2. Degustacijos metu naudosime savo jutimo receptorius:
    1. matydami sūrį Jūs vertinsite jo išvaizdą, pjūvio piešinį, blizgesį, lygumą, šiurkštumą, palyginsite skirtingų brandų spalvą. Įvertinsite, jo permainas per ,,gyvenimo“ etapus. Pamatysite, jog sūris iš gelsvo pereina į gintarinį atspalvį ir pasidaro „Lietuvos aukso“ spalvos;
    2. uostydami Jūs pajusite kvapą, mėgausitės sūrio puikiu aromatu;
    3. ragaudami Jūs galėsite gėrėtis skonių įvairove;
    4. konsistencijos vientisumą, lūžtančią ar lengvai byrančią sūrio tekstūrą pajusite pirštais liesdami gabalėlį sūrio.
  3. Sūris DŽIUGAS® yra skaldomas, laužomas, o ne pjaustomas. Toks pateikimo būdas geriausiai atskleidžia kiekvieno sūrio gabalėlio struktūrą, spalvą ir aromatą. Paprastai laužiama migdolo formos peiliu stengiantis atlaužti tolygiai palei visą gabalėlio kraštą.
  4. Apsilankykite gurmaniškose sūrio DŽIUGAS® degustacijose, kurios vyksta Sūrio DŽIUGAS® namuose.
  5. Sūrio DŽIUGAS® namų degustacijose iki 2019 m. birželio mėn. apsilankė 32 000 žmonių
  6. Sūrio DŽIUGAS® namai yra Lietuvoje: Vilniuje, Klaipėdoje ir Telšiuose; Latvijoje – Rygoje, Estijoje – Taline.
  7. Sūrio DŽIUGAS® degustacijos vykdomos parodose ir tarptautiniuose renginiuose.
  8. Kokybiški ir tarpusavyje su sūriu geriausiai derantys pagardai geriausiai atskleidžia sūrio organoleptines savybes.