SŪRIO DŽIUGAS® BRANDINIMAI


  1. Sūrio DŽIUGAS® branda – tai laikas, ir atsakingo žmogaus darbas. Per visą sūrio brandos laikotarpį reikalingas sūrio kūrėjo – sūrio meistro dėmesys, jo patirtis, meilė ir atsidavimas, nes nuo to priklauso produkto kokybė.
  2. Sūrio DŽIUGAS® branda – tai sūrio brendimo laikas per dvejus, trejus ar net ketverius metus, brandinimo metu intensyvėja spalva, skonis bei aromatas.
  3. Susidarę balti traškus kalcio kristalai liudija apie sūrio brandą ir aukštą kokybę, kuo sūris brandesnis, tuo kalcio kristalų daugiau.
  4. Sūrio DŽIUGAS® brandos :
    1. Kietasis sūris DŽIUGAS® Mild, brandintas 12 mėnesių Švelnaus skonio, aromatingas plastiškas sūris. Patiks vaikams ir jaunimui, rekomenduojame pusryčių patiekalams. Dera su šviežiais vaisiais: vynuogėmis, braškėmis, šilauogėmis. Šios brandos sūryje pradeda formuotis kalcio kristalėliai.
    2. Kietasis sūris DŽIUGAS® Piquant, brandintas 18 mėnesių. Pikantiško skonio, geltoname sūryje pastebimi balti kalcio kristalėliai. Supjaustytas skiedrelėmis ne tik pagardins, bet ir papuoš sriubas ir salotas. Ypač rekomenduojame priešpiečių patiekalams. Dera su džiovintais vaisiai ir duonos lazdelėmis grizini.
    3. Kietasis sūris DŽIUGAS® Delicate, brandintas 24 mėnesius. Delikačiai sodriu skoniu galima mėgautis prie kavos puodelio arba smulkiai sutarkuotu, vietoje druskos ar pipirų, gardinant maistą. Dera su medumi, lazdyno riešutais.
    4. Kietasis sūris DŽIUGAS® Gourmet, brandintas 36 mėnesius. Ryškaus gurmaniško skonio ir kvapo. Daug baltų kalcio kristalėlių, kurie geriausiai įrodo sūrio brandą ir kokybę.Puikus užkandis dinamiškiems, gyvybingiems, žmonėms. Tinka vakaro užkandžiams ir vaišėms, dera su anakardžio riešutais
    5. Kietasis sūris DŽIUGAS® Luxuriuos, brandintas 48 mėnesius. Pikantiškai vaisinio aromato auksaspalvis sūrio gabalėlis sužadina jusles neįtikėtiniems potyriams. Burnoje traški kristalų tekstūra subtiliai pereina į tirpstantį kreminį malonumą, lydimą galingo salsvo skonio ir valandų valandas besitęsiančio sodraus poskonio. Idealus derinys ,,DŽIUGAS“® Luxuriuos 48 mėn su kriaušėmis. Mėgaukitės šiuo deriniu, jie papildo vienas kitą, sūryje esantys gausūs kalcio kristalai maloniai traška burnoje kartu su kriaušių tekstūra.
    6. Kietasis sūris DŽIUGAS® Exclusive 60 mėnesių brandinimo. Išraiškingo skonio natos persipina su džiovintų vaisių saldumu ir lyg gėlės žiedas pamažu ima skleistis sodrus, stiprus aromatas. Baltais kalcio kristalais nusėti geltonai oranžinių atspalvių gabalėliai skaniai sutraška ir… ištirpsta burnoje. Į kompaniją 60 mėnesių brandintam sūriui pakvietus graikinius, lazdyno riešutus, juodąsias, žaliąsias alyvuoges, norėsis mėgautis kiekvienu kąsneliu. O panorus vėl šiek tiek apsalti, metas prisiminti džiovintus vaisius – figas.
    7. Kietasis sūris DŽIUGAS® Special Aged 100 mėnesių brandinimo. Pikantiškai vaisinio aromato auksaspalvis sūrio gabalėlis sužadina jusles neįtikėtiniems potyriams. Burnoje traški kristalų tekstūra subtiliai pereina į tirpstantį kreminį malonumą, lydimą galingo salsvo skonio ir valandų valandas besitęsiančio sodraus poskonio. Nejučia pasineri į skonių, tekstūrų bei aromatų meditaciją. Imi suvokti tikrąją laiko vertę… Išskirtiniam pirkėjui , tik išskirtinio skonio sūris, brandintas net 100 mėnesių, 3 300 dienų –
      šie įspūdingi skaičiai rodo, jog kietojo sūrio brandinimo trukmei ribų nėra… Turite išskirtinę galimybę paragauti sūrio DŽIUGAS® Special Aged iš limituotos gamybos, tik 200 ypatingos brandos sūrio galvų. 100 % įsisavinimas, suvalgius gabalėlį  sūrio, pieno baltymų grandinės pradeda skilti į atskiras amino rūgštis, kurias žmogaus organizmas įsisavina nuo pat pirmų kąsnelių…Išraiškingas sūrio skonis ypatingai dera su uogų arba vaisių džemu, citrusinių vaisių – greipfrutų, apelsinų – marmeladų natomis. Skanaudami sūrį, palaimą gomuriui suteiksite, jo gabalėlius aplieję tirštu, burnoje tirpstančiu džemu. Tikras malonumas ragauti.
    8. Kietasis sūris DŽIUGAS® Extra Aged 120 mėnesių brandinimo. Bėgantis laikas sūriui DŽIUGAS® Extra Aged suteikė ryškiai geltoną, beveik oranžinę spalvą, rafinuotą, tačiau charakteringą aromatą. Vaisiškos natos, kviečia mėgautis kiekvienu gabaliuku. Švelnaus pieno elegancija, riešutų bei džiovintų vaisių saldumas dera su gomurį kandžiojančiu aitrumu, o šį darnų ansamblį užbaigia puikiai subalansuotas ir itin ilgas poskonis. Kietasis sūris DŽIUGAS® Extra Aged – laiko išpuoselėtas skonis išskirtiniam
      gurmanui, turte vienintelę galimybę paragauti sūrio DŽIUGAS® Extra Aged iš limituotos gamybos, tik 100 ypatingos brandos sūrio galvų. 10 metų, 120 mėnesių, 3650 dienų – įspūdingos datos, kurios būtent apibudina DŽIUGAS® Extra Aged brandą. Aukštos kokybės žaliava, speciali receptūra, sūrininkų patirtis ir išskirtinai ilgas brandinimas saugyklose leido sukurti unikalų, retą, brandos čempionu tituluojamą sūrį. Tiesa, pagaminta jo nedaug, todėl teks prisiminti senolių išmintį, teigusią, kad gero turi būti tik po truputį… Sūrio skonio puokštėje išsiskiriantis pikantiškumas taip pat noriai draugaus su bruknių, spanguolių, gervuogių džemais. Ypatingas skonis su brandintu tirštu balzamiko actu. Skoniai taip papildo vienas kitą, nustebins jus. Ypatingų brandų sūriais idealu tiesiog mėgautis, tad įsidėkite sūrio gabalėlį į burną ir nekramtykite, tiesiog leiskite jam ištirpti…