SŪRIO DŽIUGAS® GAMYBOS KELIAS


Sūrio DŽIUGAS® gamybos kelias susideda iš 5 svarbių technologinių etapų:

  1. Gamyba. Sūris formuojamas apvaliose formose, kuriose toliau, kad sutvirtėtų keliauja į sūrių presus.
  2. Sekančiame žingsnyje atliekamas „Švelnios rankos” etapas. Po presavimo, sūris rankomis sudedamas į žiedus ir „ilsisi“ šiltoje aplinkoje, švelniai apverčiant. Tokioje unikalioje aplinkoje, sūryje Džiugas laktozė išnyksta. Šio proceso metu sūris dar labiau sutvirtėja ir įgauna švelniai gelsvą atspalvį.
  3. Sutvirtėjęs sūris keliauja į druskos vonias, kuriose praleidžia 7 paras.
  4. Sūriui naudojamas „Tvirtos rankos” etapas. Sūris po sūdymo sudedamas ant specialių, tik sūriui Džiugas sukurtų apvalių, nuolat pasukamų lazdų. Sūris sukamas kas 3 dienas ir taip iš viso keletą savaičių . Vartymo metu tolygiai pasiskirsto sūrio drėgmė, spalva, išlaikoma taisyklinga sūrio forma. Visoje sūrio galvoje užtikrinamas vienodas procesas. „Tvirtos rankos” etapas vyksta specialioje nokinimo patalpoje, kurioje palaikoma temperatūra ir drėgmė, reikalinga ypatingam sūrio DŽIUGAS skoniui susiformuoti.
  5. Sūrio DŽIUGAS brandinimo metu vyksta sudėtingi fermentiniai ir biocheminiai procesai: pakinta visos sūrio sudedamosios dalys. Trys pagrindiniai procesai, vykstantys sūrio brandinimo metu, suformuoja sūrio struktūros, aromato ir skonio pagrindą, o susidarę balti traškūs kalcio kristalai liudija apie sūrio brandą, kuo sūris brandesnis, tuo kalcio kristalų daugiau.